Mindent, mindent, mindent a Magyarságért!

Polgárdy Géza Blogja

Polgárdy Géza Blogja

Dr. Polgárdy Géza: Itáliában élre törtek az Olasz Testvérek

2022. május 27. - Polgárdy Géza

Mi, magyar nemzeti konzervatívok, - vagy nevezzük magunkat egyszerűen patriótáknak, - élénk figyelemmel kísérünk minden, a világban végbemenő és a rokon pártokhoz is köthető történést. Ilyen, figyelmünkre méltán igényt tartó esemény volt az az Olaszországban a közelmúltban végzett felmérés, amelyet az Europe Elects készítet és a pártok jelenlegi népszerűségét volt hivatva megállapítani.

A jó hír pedig az, hogy a Georgia Meloni vezette Fratelli d’ Itália (Fdl) azaz Olasz Testvérek a jelenleg legnépszerűbb pártként az élre ugrott, 22,2 %-os támogatottsággal. Mögötte a második helyen a jelenlegi kormányzó párt, a szociáldemokraták állnak, 20,9 %-kal, míg a harma- dik a Matteo Salvini vezette Liga, 15,9 %-kal. Végül a Silvio Berlusconi vezette Forza Italia (Fl) azaz Hajrá Olaszország népszerűsége 8,4 %-os.

Könnyű belátni, hogy a három jobboldali párt együtt is csupán 46,5%-ot érne el, ha a választások most lennének, és ha az Eurpe Elects felmérése helytálló. Mindez persze elméleti latolgatás csupán, hiszen Olaszországban a közeljövőben nem lesznek választások, így a pártok közötti erőviszonyok alakulásának gyakorlati jelentősége sincs. A Fidesz-KDNP mindhárom említett jobboldali olasz párttal szívélyes kapcsolatokat ápol, noha nem egyenlő mértékben. A magyar kor- mányzó pártok által leginkább preferált a most élre ugrott Olasz Testvérek, akik példának okáért nem voltak hajlandók beállni a mos-tani, Draghi vezette több-párti, - így a Ligát is magába foglaló - korántsem egyszínű olasz kormányba, hanem maradtak ellenzékben. (Tegyük hozzá, hogy a Liga ezt megtette, így kormányzati részvéte- lével történik például a jogellenesen Itáliába özönlő migránsok partraszállása…) A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró

A bejegyzés trackback címe:

https://polgardygeza.blog.hu/api/trackback/id/tr2317842201
süti beállítások módosítása