Mindent, mindent, mindent a Magyarságért!

Polgárdy Géza Blogja

Polgárdy Géza Blogja

Dr. Polgárdy Géza: Nyílt levél Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszternek

2022. május 06. - Polgárdy Géza

KÜLÜGYMINISZTER Úr!

A Jevropejszka Pravda hírportál szerint Ön egy televíziós műsorban azt a kijelentést engedte meg magának,- idézem - hogy „az Európai Unió által szorgalmazott, az orosz gázra és olajra vonatkozó embargót csak Oroszország cinkosai ellenzik.”

Az orosz energiahordozókra vonatkozó embargót mi magyarok Szijjártó Péter miniszterelnök úr révén többször - minden alkalommal, amikor csak szóba került – ELLENEZTÜK!

Azt azonban ünnepélyesen visszautasítom, hogy Ön minket, magyarokat az oroszok „cinkosainak” nevezzen!

KÜLÜGYMINISZTER Úr!

Mi magyarok egy független állam, Magyarország polgárai vagyunk, akiknek megvan a maguk, jól felfogott érdeke!

Amikor mi magyarok e jól felfogott s a j á t érdekeinkért kiállunk, akkor ezt

koránt sem valamely más állam, - például Oroszország – cinkosaiként tesszük!

Ezt az Ön szerint „cinkos kénti” eljárásunkat határozottan vissza utasítom , egyben felhívom Önt, hogy kérjen bocsánatot tőlünk magyaroktól, sértő  és elfogadhatatlan szavaiért.

Mindezt az alábbiakkal indoklom.

Magyarország gazdasága messzemenően rá van utalva az Oroszországtól évek óta folyamatosan vásárolt kőolajra és gázra. Ha mi úgy az orosz olajról, mint az orosz gázról az Önök, ukránok kérésére lemondanánk és az embargót

aláírnánk, akkor saját magunknak köszönhetően hozzájárulnánk a magyar gazdaság összeomlásához, gyárak bezárásához, dolgozók elbocsátásához és ezáltal a munkanélküliséghez, továbbá nem tudnánk fűteni sem, a téli hóna-pokban fűtés nélkül maradnánk!

KÜLÜGYMINISZTER ÚR!

Felhívom figyelmét, hogy AZ  ÁLTALUNK VÁSÁROLT OROSZ GÁZ ÉS OLAJ MAGYARORSZÁGRA ÉRKEZÉSE MAGYAR NEMZETI ÉRDEK!

Sem Ön, sem Ukrajna, (sem a világ bármely állama, országa) nem kívánhatja azt tőlünk, hogy NEMZETI ÉRDEKEINK ELÉ AZ ÖNÖK, UKRÁNOK NEMZETI ÉRDEKEIT HELYEZZÜK! Ezt egy független, szabad államtól, mint amilyen MAGYARPRSZÁG, - SENKI SEM VÁRHATJA EL, SENKI SEM KÖVETELHETI MEG!

Önnek tudnia kell, hogy mi magyarok az Ukrajnával közös határátkelők kö-zelében is segítőkészen állunk az Ukrajnából menekülőkhöz, meg  az Ukrajnába küldött több tonna élelmiszerek, takarók, tisztálkodási szerek, stb. révén is segítő módon állunk hozzá az Önök, ukránok talpon maradásához.

Tesszük azt annak ellenére, hogy Önök ukránok mindent megtettek kárpát-alján élt és élő magyar nemzetiségű honfitársaink erőszakos asszimilálására, ukránosítására!

Önök nyelvtörvényt hoztak a kárpátaljai magyarok sérelmére, noha Kárpát-alja soha nem volt Ukrajna része. Önök üldözik a kettős (magyar és ukrán) állampolgárságú honfitársaikat. Önöknél nem viselhet köztisztséget sem, aki az ukrán mellett magyar állampolgár is. Önök hivatalos ukrán vezetők némán szemlélik, amikor szélsőséges, magyar gyűlölő ukrán szervezetek félelmet keltő felvonulásokat szerveznek Ungváron, Beregszászon és más ukrajnai, részben magyarok által is lakott városokban. E magyarellenes felvonulások olyan tetleges megnyilvánulásokhoz vezettek, mint a KMKSZ - székházának felrobbantása, a Vereckei magyar honfoglalási emlékmű festékkel leöntése, azaz meggyalázása, Petőfi ungvári szobrának többszöri megrongálása, stb.

KÜLÜGYMINISZTER ÚR!

Hogyan képzelik el Önök az ukrán-magyar kölcsönös együttélést? Esetleg úgy gondolják, hogy nekünk, magyaroknak csak kötelességeink vannak Önökkel szemben, míg Önöknek meg csak jogaik vannak a magyarokat illetően? Azt gondolják Önök, hogy amikor mi magyarok a saját nemzeti érdekeinket szem előtt tartva ott szerezzük be olaj és gáz szükségletünket, ahol ezekhez egyál-talán hozzájuthatunk, akkor ezt mi holmi „cinkosságból” tesszük?

Nem Külügyminiszter Úr, ez nem így van! Az Ön rágalmait pedig vissza uta-sitjuk! Mégpedig fegyvert és hadianyagot igénylő követelödzéseikkel együtt, mégpedig azért, mert nem kívánunk az orosz-ukrán háborúba belekeveredni!

KÜLÜGYMINISZTE ÚR!

Kérem a jelen nyílt levelemben foglaltak tudomásul vételét és érveim meg-fontolását!

                                                                        

A bejegyzés trackback címe:

https://polgardygeza.blog.hu/api/trackback/id/tr5317825843
süti beállítások módosítása