Mindent, mindent, mindent a Magyarságért!

Polgárdy Géza Blogja

Polgárdy Géza Blogja

Dr. Polgárdy Géza: A szeptember 25-i előrehozott olaszországi választások elé

2022. szeptember 19. - Polgárdy Géza

 

Olaszországban elképzelhetetlen az, ami nálunk, Magyarországon megtörtént, azaz hogy négy egymást követő parlamenti választáson is, összességében évtizednél hosszabb ideig ugyanaz a pártkoalíció (Fidesz-KDNP) nyerjen és alakítson kormányt. A Giuseppe Conte vezette nem túl hosszú életű kormányt a Mario Draghi vezette még rövidebb életű egység kormány követte, változó párt összetételű támogatottsággal. Ám idén júliusban a Salvini vezette Liga, a Berlusconi vezette Hajrá Olaszország és az Öt Csillag Mozgalom is megvonta bizalmát a Draghi vezette egységkormánytól. Így aztán annak ellenére, hogy a baloldali pártok továbbra is támogatták Draghit,  ez nem bizonyult elégségesnek. Szeptember 25-re ezért előrehozott parlamenti választásokat írtak ki.

A pár nap múlva megvalósuló választások eredményét illetően az elő-re jelzések egyértelműen a jobboldal előretörését és Giorgia Meloni miniszterelnökségét valószínűsítik. A felmérések szerint a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek jelenleg 24 %-os támogatottsággal bír, míg a Liga 14 %-ot, a Hajrá Olaszország pedig 8 % -ot mondhat a magáénak. Noha ez még mindig csak 46 % ha összeadjuk, de alighanem támogatni fogja Meloni, az első olasz női miniszterelnök kormányát a Mérsékeltek nevű kisebb centrista csoport is. Ha egyetlen szóval szeretnénk jellemezni  a várható jobboldali tömörülés pártjait, akkor az Olasz Testvérek patrióta, a Liga bevándorlás ellenes, míg a Hajrá Olaszország konzervatív párt.

Mivel  az előzetes felmérések szinte kivétel nélkül a jobboldali fordulatot valószínűsítik Olaszországban, úgy a baloldali helyi, mint a liberális nemzetközi elemzések előzetesen „katasztrófának” minősítik a várható eredményt.

Ha pedig valóban a jelzett eredmény válik valósággá, az számunkra, magyar patrióták számára a legnagyobb öröm lesz. Ugyanis Melonit és Orbán Viktort a csaknem teljes nézetazonosság jellemzi.

A bejegyzés trackback címe:

https://polgardygeza.blog.hu/api/trackback/id/tr2017935230
süti beállítások módosítása