Mindent, mindent, mindent a Magyarságért!

Polgárdy Géza Blogja

Polgárdy Géza Blogja

Dr. Polgárdy Géza: Április 19-én Pozsonyban tüntetni fognak a magyarok

2022. április 14. - Polgárdy Géza

A közel múltban a szlovák médiában több magyarellenes megnyilatkozás volt észlelhető. Ezek után következett be az a meglepő nyilatkozat, amit Boris Kollár, a szlovák parlament elnöke tett,  s amely szerint Orbán Viktor Putyin orosz államfő segítségével „felparcellázza” Szlovákiát. Ez volt az a nyilatkozat, amely az utolsó csepp volt a pohárban, s amelyre Németh Titusz civil aktívista immár reagált.

Úgy érezte, hogy ebből most már elég, demonstrálni kell, hogy a felvidéki magyarok nem tűrik tovább szó és hang nélkül a nacionalista uszítást, szlovák hivatalos politikusok és mások részéről. A szlovákiai magyar nemzetiségű állampolgárok semmi okot nam adtak arra, hogy bárki, vagy éppen Boris Kollár házelnök a felvidéki magyarság ellen úszítson.

Németh Titusz ezért április 19-én kedden délután 15 órára tüntetést hirdetett meg  a pozsonyi parlament elé.

Mi itt, Magyarországon figyelemmel fogjuk kísérni az eseményeket, mert a történtek ismeretében úgy véljük, hogy a szlovák média és a szlovák politika egyes képviselői most már átléptek egy bizonyos tűrési határt, amelyet már nem lehet szó nélkül hagyni.

Sajnos élénken él emlékezetünkben az a pár év előtti duna-szerdahelyi eset, amikor a Ferencváros szurkolóit a szlovák rendőrség brutálisan szétverte. Erősen bízunk abban, - remélhetően nem nagy naivan, - hogy a jövő keddre meghírdetett demonstráció nem így fog végződni! Azaz nem úgy, hogy a szlovák fegyveres belügyi alakulatok szétverik a felvidéki magyarok jogos tiltakozását.

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró

Forrás: Polgárdy Géza blogja

A bejegyzés trackback címe:

https://polgardygeza.blog.hu/api/trackback/id/tr5517808343
süti beállítások módosítása