Mindent, mindent, mindent a Magyarságért!

Polgárdy Géza Blogja

Polgárdy Géza Blogja

Dr. Polgárdy Géza: Üldözött kárpátaljai magyarok és az őket üldöző ukrán menekültek egy kalap alatt?

2022. április 02. - Polgárdy Géza

A történelem – sajnos! – úgy alakult, hogy Kárpátalja, az ott élő őshonos magyar néptöredékkel együtt a tákolmány Ukrán állam része lett.

Annak, hogy a történelem így alakult, e kárpátaljai magyar néptöredékre nézve sok-sok hátrányt jelentett. Mégpedig azért, mert az önálló Ukrajna létrejöttét követően a magyaroknak még annyi joguk sem maradt, mint volt az „átkosban” azaz akkor, amikor ez a terület még nem Ukrajna, hanem a Szovjet- unió része volt. A Szovjetunió fennállása alatt sokan voltunk, akik úgy gondoltuk, hogy ennél rosszabb már nem jöhet.

Tévedtünk!

Teljesen egyértelmű, hogy az Ukrán állam a területén élő kisebbségeket (így vagy úgy) de fel akarja számolni! Céljuk

a teljesen homogén, kizárólag ukránok lakta Ukrajna. Ezért gyilkolták éveken keresztül Donbasz és Luhanszk orosz lakos-ságát, ezért tárhatják fel napjainkban e területeken a tömeg-sírokat, amelyekben ukrán soviniszták által legyilkolt békés orosz emberek holttestei nyugszanak! Ezért, - ezért is! – in-dított Oroszország háborút a tákolmány állam, Ukrajna ellen.

(Természetesen más okok is voltak, amelyek Oroszországot az Ukrajna elleni háborúra késztette, de jelen írásunk célja nem az, hogy ezzel foglalkozzunk. A „művelt” nyugatot ezek az orosz sérelmek, a háborúk kiváltó okok különben sem érdeklik,

ők ugyanis egyetlen érvet hangsúlyoznak, de azt az átszakadt gramafon lemez gyakoriságával. Mégpedig azt, hogy UKRAJ -NA MEGTÁMADÁSÁVAL OROSZORSZÁG AGRESSZIÓT KÖVETETT EL!   aztán ennek voltak-e kiváltó okai, az egyáltalán nem érdekli őket! Megpróbálják azt az sztelenséget elhitetni a világgal, hogy az agresszor Oroszország merőben hobbyból, minden kiváltó ok nélkül támadta meg ezt a szegény, mártír Ukrajnát!  Ez természetesen nem igaz, s a teljesebb és valósabb kép kedvéért legalább mi tegyük hozzá: igenis voltak okai annak, hogy azt oroszok megtámadták ezt a tákolmány államot, méghozzá nem is akármilyenek!

Ám az ukránok nem csak a kelet-Ukrajnában élő oroszokat gyilkolták halomra, hanem a többi ukrajnai kisebbség felszámolása, megszüntetése érdekében is megtettek mindent!

Így az ukrajnai lengyel és ukrajnai orosz kisebbségek ellen,

meg az ukrajnai, pontosabban kárpátaljai magyar kisebbség ellen is. Miután a z utóbb említettek nem éltek milliós nagyságrendben UKRAJNÁBAN, MINT AZ OROSZOK, ÍGY UTÓBBIAKAT NEM IS GYILKOLTÁK HALOMRA. Hanem enyhébb, finomabb módszereket alkalmazva próbálták megszüntetni a létezésüket.

S most e helyen érkeztünk el írásunk alapvető mondani valójá-hoz. Vajon tehető –e egyenlőség jel minden Ukrajnából elme-nekült közé? Vajh a Kárpátaljáról elmenekült (ám az ukránok által ÜLDÖZÖTT) MAGYAROK és a háború elöl elmenekült ukránok teljesen egyenlőnek tekinthetők-e itt Magyarországon? Vajon itt nálunk, kimondható-e az, hogy madár, az madár. Menekült az menekült. Mindegy, hogy volt üldözöttről van-e szó, vagy a volt üldözőről?

Szerintem nagyon nem mindegy! Meg is magyarázza ez azt, hogy sok ide menekült ukrán nagy csodálkozva állapítja meg, hogy a magyarok milyen barátságosan fogadják őket…Persze ők nem arra számítottak! Azt gondoltak: majd jön a törlesztés! De nem jött! Kérdésemet pedig megismétlem: lehetséges-e üldözőt és általa üldözöttet egy kalap alá venni?

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polgardygeza.blog.hu/api/trackback/id/tr8717796193
süti beállítások módosítása