Mindent, mindent, mindent a Magyarságért!

Polgárdy Géza Blogja

Polgárdy Géza Blogja

Dr. Polgárdy Géza: Választások Németországban

2022. január 22. - Polgárdy Géza

Akár büszke is lehetnék rá, hogy a CDU elnökének legutóbbi megválasztásakor megjósoltam Armin Laschet győzelmét. Amiért mégsem lehetek büszke előre -látásomra, annak oka az, hogy merőben a humor talaján állva tettem meg tippemet. Gondoltam,ha  az A - betűs keresztnevű ANGELA (Merkel)  után a szintén A-betűs keresztnevű  ANNEGRET (Kramp Karrenbuer)  került az elnöki székbe, akkor őt követően csakis a szintén A-betűs keresztnevű ARMIN (Laschet) lehet a nyerő! S valóban ő lett!

 Az már  más kérdés, hogy a most szombaton megtartásra kerülő legújabb CDU elnökválasztási fordulóban nincs A –betűs keresztnevű aspiráns. A legvalószínűbb  az, hogy végre,  harmadik nekifutásra Friedrich Merzet választják  meg  a CDU elnökének, az ő keresztneve pedig „F” - el kezdődik. Ám úgy tűnik (nekem legalábbis,) hogy ő, Merz a legalkalmasabb úgy a CDU elnöki, mint a német kancellári tisztségre, még akkor is, ha ezt most frissiben a szocik elnöke tölti be, azaz a kérdés nincs napirenden.

 E ponthoz érve akár félre is tehetjük a tréfát, mert - immár komolyan gondolva – Merz tűnik (tűnt eddig is) a legalkalmasabbnak a CDU elnöki tisztségére. Ám ezt konzervatív alapállásom okán jelenthetem ki ilyen határozottan. Merthogy Merz a munkaalapú társadalom híve, akár csak Orbán Viktor, a Fidesz és jómagam is. Aztán Merz ugyancsak migráció-ellenes, azaz ha rajta múlik (egy darabig ez még biztosan nem következik be) akkor országát illetően vissza -szorítja korunk pestisét a migrációt. Végül nem a mai német kormány globalista politikájának a híve, azaz nem akar Európai Egyesült Államokat, hanem a szuverén államok híve. Mindez pedig ránk, magyarokra nézve is előnyös lenne.

Ha most szombaton az online pártkongresszus 1001 jelöltje a nagy jelentőségű CDU - elnöki tisztségre is fog szavazni, nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy ebben az évben négy tartományi választás is lesz Németországban. Március 27-én  a Saar vidéken, május 8-án Schleswig Holsteinben, majd egy héttel később, május  15-én Észak-Rajna Vesztfáliában. Végül ősszel, október 9-én Alsó - Szász-országban.

Merz a dpa hírügynökségnek kifejtette, hogy pártjának a CDU-nak gyorsan újra magára kell találnia. Szövetségi szinten vállalnia kell az ellenzéki szerepet, s ha jól politizál, hamarosan kormányra kerülhet. Kifejtette azt is, hogy erősíteniük kell testvérpártjukkal, a bajor CSU-val a kapcsolataikat.

Mi pedig, magyar konzervatívok várjuk a szombati online szavazás eredményét,  szurkolunk, hogy győzzön Merz, - egyetértve a német keresztény demokrata  szavazók 63 százalékával, akik szerint ő a megfelelő választás e párt élére.

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró.

Forrás: Polgárdy Géza Blogja

A bejegyzés trackback címe:

https://polgardygeza.blog.hu/api/trackback/id/tr7816821590
süti beállítások módosítása