Mindent, mindent, mindent a Magyarságért!

Polgárdy Géza Blogja

Polgárdy Géza Blogja

Dr. Polgárdy Géza: Az ukránok rendkivül „érdekes” emberek

(A kárpátaljai magyarokat üldözik, vegzálják, simfelik, Magyarországra viszont örömmel és szívesen jönnek.)

2022. március 28. - Polgárdy Géza

Igen, hogy finoman fogalmazzunk, az ukránok rendkívül „érdekes” emberek. Mondhatnánk persze azt is, hogy nem következetesek.

Mert a történelem úgy alakult, hogy Kárpátaljára, azaz a tákolmány állam Ukrajna, nyugati részére százezernél is több, kétszázezernél viszont kevesebb magyart sodort, - ajándékba. Ajándékba az ukránoknak. Mármost ezek az ukránok a legújabb időkben nem bírtak magukkal, s mindent megtettek, hogy ezt a parányi magyar néptöre-déket beolvasszák, asszimilálják, ukránná gyúrják. Jogszabályokkal lehetetlenítették el Kárpátalján a magyar életet, nyelvtörvényt hoztak, a vereckei emlékművet időről-időre megrongálták, Petőfi ungvári szobrának a kardját ismételten is letörték, a KMKSZ (Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség) székházát felrobbantották és sorol-hatnám  a sérelmeket napestig! Mindent megtettek ezen ukránok, hogy a kárpátaljai magyarságot felszámolják!

Ám most, hogy az oroszok jól megérdemelt „feddésben” részesítik ezeket az emberi mivoltukból kifordult, Dombasz és Luhanszk uk-rajnai régiók orosz lakosait vadállati kegyetlenséggel leöldöső ukránokat, a háború elől előszeretettel menekülnek el. Több országba

is, összesen immár több milliónyian menekültek el. Lengyelországba, Szlovákiába, Magyarországra, Romániába és Moldovába.  Ami tény, a nem egészen 10 milliós Magyarországra fél milliónál is több ukrán menekült a háború elől! Ez pedig azt jelenti, hogy az ukrán menekültek által felkeresett szomszédos államok közül s z á m a r á n y o s a n

Magyarországra érkeztek a legtöbben!

Mármost felvetődik a kérdés: kedvelik-e az ukránok a magyarokat?

Mert hogy a kárpátaljai magyarokat NEM SZERETIK, AZ BIZTOS! ENNEK SZÁMTALAN JELÉT ADTÁK AZ UKRÁNOK! Ha viszont az ukránok ennyire nem szeretik, nem kedvelik a magyarokat, akkor miért özönlött már eddig is 530 ezer ukrán Magyarországra, ahová további százezrek érkezése várható?

Jó lenne, ha az ukránok tisztába jönnének önmagukkal és következete-sek lennének. Ez alatt azt értjük, hogyha Magyarországra özönleni nagyon is szeretnek, akkor szeressék a kárpátaljai magyarokat is, adják meg nekik legalább azokat a jogokat, amelyeket az átkosban, amikor Ukrajna még Szovjetunió volt, - élveztek! De ha a kárpátaljai magyarokat nem szeretik, hanem üldözik, vegzálják, simfelik, erőszak- kal asszimilálják őket, akkor ide, Magyarországra se meneküljetek, amikor az oroszoktól megkapják a kegyetlenkedéseik,

Mert hogyan néz az ki emberek, hogy a kárpátaljai magyarokat üldözzük, ám Magyarország vendégszeretetét természetesnek vesszük és alaposan élünk is vele?

A hivatalos Magyarország ezt a kérdést nem teszi fel az Ukrajnából menekülőknek! Még pedig azért, mert be akarja bizonyítani a világnak, hogy a Magyarország határaihoz érkező, illegális afrikai és ázsiai migránsok joggal tartatnak távol, hiszen nem Magyarország az útjukba kerülő első biztonságos ország! Hanem a sokadik!

Viszont az Ukrajnából ide, Magyarországra átözönlőknek mi vagyunk az első biztonságos ország! Ide tehát jöhetnek az ukrán menekültek dószt!

Én azonban egyszerű betűvetőként nem vagyok a hivatalos Magyar- ország, azaz bátran felvethetem, hogy az ukránok döntsék már el végre: kedvelik, vagy utálják a magyarokat? Ja és igen! És ha egyszer véget ér az orosz-ukrán háború, az ukránok ismét üldözni fogják a Kárpátalja maradék magyarságát? Megvalósítják, a jótett helyébe jót sose várj elvét?

 

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró

Forrás: Polgárdy Géza Blogja

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polgardygeza.blog.hu/api/trackback/id/tr2617791872
süti beállítások módosítása