Mindent, mindent, mindent a Magyarságért!

Polgárdy Géza Blogja

Polgárdy Géza Blogja

Dr. Polgárdy Géza: Marine Le Pen volt elnökválasztási szóvivője, Nicolas Bay, Eric Zemmour pártjának alelnöke lett

2022. február 19. - Polgárdy Géza

Marine Le Pen és az általa vezetett Nemzeti Tömörülés felfüggesztette Nicolas Bay európai parlamenti képviselőjüket elnökválasztási szóvivői és minden más tisztsége alól. Az ok: Bay bizalmas információkat szolgáltatott ki a jobboldali rivális, Eric Zemmournak, azaz áruló lett.

Amint az köztudott, Eric Zemmour nemrég alakított saját pártot RECONQUÉTE (azaz VISSZAHÓDITÁS) néven. Mi több, a három jobboldali köztársasági elnök jelölt közül Zemmour immár a második helyre tornázta fel támogatottságát. Marine Le Pen jelenleg 16-17 %-os támogatottsággal bír, Zemmour 14-15 %-al a második, végül Valerie Pecresse 13-14 %-os támogatottsággal közülük a harmadik. A közvélemény kutatások szerint jelenleg mindhárom jobboldali jelöltet jelentős mértékben megelőzi Emmanuel Macron hivatalban lévő - liberális, globalista - elnök, aki 24 % körüli támogatottsággal bír. Tehát pillanatnyilag a jobboldali szavazók három jelölt között osztódnak. Ám a francia elnökválasztás kétfordulós, s ha feltételezzük azt, amit a közvélemény kutatások valószínűsítenek, azaz hogy Macron feltétlenül bejut a második fordulóba, méghozzá első helyen, a másik bejutó a három jobboldali jelölt közül kerül ki. A második fordulóban aztán könnyen előfordulhat, hogy a két, tovább nem jutó jobboldali jelölt hívei a bejutó harmadik jobboldali jelöltet támogatják. Ha nem is minden jobboldali szavazó, de a többség alig hanem. Így pedig Macron legyőzhatő. Mindez ma még elmélet, merő spekuláció, de alighanem közel jár a valósághoz.

Ebben a helyzetben nem elhanyagolható történés, hogy Mari- ne Le Pen pártját elhagyta egyik ismert vezetője, Nicolas Bay s állt át Zemmour pártjába.

Nicolas Bay tavaly ősszel így nyilatkozott: „Minden egyes nap, amely során nem születik meg a nemzeti újjáépítési terv, közelebb hoz minket a káoszhoz, amely szemünk előtt bontakozik ki, s ez nem az a jövő, amit gyermekeimnek szánok.”

Bay szerint még a baloldali szavazókat is foglalkoztatják olyan témák, mint a civilizációs értékekhez való ragaszkodás és az iszlám vallás térnyerésének elutasítása. Bay tavaly szeptem- berben részt vett a lengyelországi Kárpátok Európája konfe-rencián, ahol a patrióta erők európai egysége volt a fő téma, s ahol elkészült egy deklaráció is az Európai Unió jövőjéről.

A hírek szerint Zemmour most február 11-én pártja alelnöké- nek nevezte ki Nicolas Bayt. Utóbbi a Le Figaro című lap ol-dalain kijelentette, hogy nem ő változott meg, hanem a Nemzeti Tömörülés lett hűtlen választóihoz, amikor lemondott egyebek mellett a schengeni övezetből való kilépésről, vagy a kettős állampolgárság eltörlésének ígéretéről. Szerinte e visszakozások és meghátrálások hozzájárultak a választók elpártolásához.

 

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró

Forrás: Polgárdy Géza blogja

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polgardygeza.blog.hu/api/trackback/id/tr317656302
süti beállítások módosítása